top of page

Sat, 27 Apr

|

Gent

Studiedag Ecomodernisme - Thema: Ecomodernisme en liberalisme

Ecomodernisme is een hoopvolle en oplossingsgerichte manier van denken over ecologie en de klimaat- en biodiversiteitscrisis, met een wetenschappelijk onderbouwd plan voor een bloeiende mensheid op een leefbare planeet. Leer het ecomodernisme beter kennen en begrijpen op deze studiedag.

Volzet! Inschrijvingen zijn afgesloten.
See other events
Studiedag Ecomodernisme - Thema: Ecomodernisme en liberalisme
Studiedag Ecomodernisme - Thema: Ecomodernisme en liberalisme

Tijd & Plaats

27 Apr 2024, 13:30 – 18:30

Gent, Kramersplein 23, 9000 Gent, Belgium

Over

Studiedag Ecomodernisme

Thema: ecomodernisme en liberalisme

Kort gezegd vertrekt het ecomodernisme vanuit het inzicht dat wetenschappelijke en technologische vooruitgang ons in staat stelt om een materieel welvarende mensheid met moderne levensstandaarden voor iedereen mogelijk te maken, én tegelijk onze impact op milieu en klimaat te minimaliseren. Een essentiële stap hierin is om meer te doen met minder. En dat kan: wetenschappelijk-technologische oplossingen stellen ons in staat om welvaart te ontkoppelen van land-en grondstoffengebruik en CO2-uitstoot.

Het ecomodernisme biedt een hoopvolle en oplossingsgerichte aanpak van de milieu- en klimaatcrisis, en kan door het pragmatische karakter ervan politieke en andere breuklijnen overstijgen. Het is een grote tent, die uiteenlopende politieke visies kan inspireren.

Op vraag van en samen met LVSV Gent biedt WePlanet deze studiedag aan om het ecomodernisme beter te leren kennen. Tegelijk verkennen we in deze studiedag de raakvlakken tussen ecomodernisme en liberalisme. Deze studiedag is toegankelijk voor iedereen - liberaal of niet.

Praktisch:

Gratis toegang. Plaatsen zijn beperkt, inschrijven aangeraden.

Er zijn vier lezingen en een panelgesprek, maar elk onderdeel kan afzonderlijk gevolgd worden. Vrije in-en uitgang tussen elke lezing.

Programma


  • 55 minutes

    Wat is ecomodernisme? - Jan Deschoolmeester


  • 1 hour

    Een ecomoderne visie op landbouw - Charlotte Waegeman en Marijn Raeven

3 more items available

Share this event

bottom of page